Estepona’s wellnessretraites: spa’s en gezonde ontsnappingen

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat de belangrijke muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken daadwerkelijk veranderd in doeken voor grootschalige kunstwerken, met scènes die variëren van waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de geloofwaardigheid van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscene. De buitenkant en muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor mondiale en regionale muzikanten en ontwikkelen een buitengalerij die een moderne uitstraling heeft voor het sociale landschap van Estepona. Met de Estepona Mural Art Walk kunnen bezoekers van de site deze kunstwerken aan de buitenkant in hun eigen tempo bekijken.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zij estepona spanje n opvallende klokkentoren, geeft een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze rondzwerven over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap, onthullen bezoekers geheime schatten, van dynamische muurschilderingen tot kleine pleintjes waar bewoners samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een levendige omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een verscheidenheid aan watersportactiviteiten.

De kustlijn van Estepona pronkt met enkele van de mooiste kustlijnen langs de Costa del Sol. Playa del Cristo, een beschermde baai met goudkleurig zand, biedt een gezinsvriendelijke sfeer en helder water om in te zwemmen. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt een levendige opzet waar strandgangers kunnen genieten van het zonlicht, de zee en een scala aan watersportactiviteiten.

De jachthaven van Estepona, Puerto Deportivo, is een dynamisch centrum waar maritieme schoonheid hedendaagse diensten vervult. Zeilboten en privéjachten dobberen voorzichtig in de haven, begrensd door een keur aan winkels, coffeeshops en vis- en schaaldierrestaurants. De levendige sfeer maakt het een uitstekende plek voor een ontspannen middagwandeling of een betoverende nacht aan het water.

De toewijding van Estepona aan sociale gelegenheden wordt weerspiegeld in het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een levendig evenement met flamencoliederen, conventionele dansen en levendige ceremonies, brengt het gebied met elkaar in een vreugdevolle omgeving. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en verfijnde outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de geheel natuurlijke aantrekkingskracht komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan planten in de omgeving en werkt als een rustig toevluchtsoord. Een extra hoogtepunt is Selwo Aventura, een groot wildpark, dat een bijzondere mogelijkheid biedt om unieke huisdieren tegen te komen in een semi-wilde omgeving.

De gastronomische scene in Estepona is een evenement van Andalusische smaken en verse mediterrane actieve ingrediënten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) met gerookte sardines en paella met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de standaardmarkt van Estepona, is een kookplek waar zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de beste groenten en fruit uit de buurt, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

De vieringen van Estepona, zoals de processies van Semana Santa (Heilige Week) en de Feria de San Isidro, tonen de sociale en spirituele gebruiken van de gemeenschap. De Semana Santa-processies omvatten mooie driften, standaardliederen en spirituele gretigheid, waardoor zowel bezoekers als bewoners worden aangetrokken. De Feria de San Isidro, een lentefeest, brengt dynamische evenementen op de wegen met ceremonies, liederen en flamencodans.

Van de fascinerende oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende biologische tuinen, Estepona verwelkomt vakantiegangers om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een ongeëvenaarde aantrekkingskracht aan zee.

De buitenkanten en muuroppervlakken van de gemeenschap dienen als canvas voor wereldwijde en regionale muzikanten, en ontwikkelen een buitengalerij met een moderne uitstraling voor het sociale landschap van Estepona. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en ingewikkelde outfits, voegt een vleugje feestelijkheid toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een schuilplaats voor biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een grote verscheidenheid aan plantensoorten, waaronder een gespecialiseerde locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen door themagebieden lopen, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde vegetatie bewonderen die bloeit in dit tuinreservaat.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.