Draagbare bloed- en vloeistofverwarmers: veelgestelde vragen

Als we denken aan medische noodgevallen, is IV-geïnduceerde onderkoeling meestal niet een van hen. Maar misschien zou het zo moeten zijn. Volgens artsen lopen patiënten die intraveneus koud bloed of vocht krijgen het risico op chirurgische complicaties en hartstilstand. Om deze ziekten te voorkomen, moeten ziekenhuizen, gezondheidscentra en Emergency Medical Services (EMS) lichtgewicht, batterijgevoede, snel opwarmende, wegwerpbare IV-verwarmers gebruiken die IV-vloeistoffen verhogen tot een temperatuur van 95 ° F-100 ° F, de natuurlijke lichaamstemperatuur. temperatuur zone.

Als het aanvullen van Verwarmde bodywarmer de standaard IV-verwarmers met draagbare verwarmers iets is dat uw organisatie overweegt, maar u heeft vragen over het nut van draagbare verwarmers, kunnen de onderstaande antwoorden informatief zijn:

Waarom zou een infuusverwarmer licht van gewicht moeten zijn?

Lichtgewicht warmers zijn gemakkelijker te gebruiken in noodgevallen, met name noodgevallen die zich buiten een ziekenhuis voordoen. Voor reddingsploegen die gewonde soldaten op het slagveld en gewonde slachtoffers in ambulances behandelen, zijn lichtgewicht bloed- en vloeistofverwarmers waardevol vanwege hun draagbaarheid.

Waarom zou een infuusverwarmer op batterijen werken?

Verwarmers op batterijen kunnen overal komen waar apparaten die aan een stopcontact zijn vastgemaakt niet kunnen, met name in ambulances en op het slagveld. Het ontbreken van batterijgevoede verwarmers in ambulances is verantwoordelijk geweest voor het feit dat veel gewonde slachtoffers onderkoeld in het ziekenhuis aankwamen, wat de zorg die ze daar ontvangen kan bemoeilijken.

Waarom zou een infuusverwarmer wegwerpbaar zijn?

Wegwerpwarmers zijn niet inherent beter dan niet-wegwerpbare. Maar ze bieden wel enkele voordelen. Zo zorgen ze ervoor dat patiënten altijd een steriele infuusverwarmer krijgen. Voor een ander zijn ze altijd klaar voor gebruik. Een derde reden waarom wegwerpwarmers voordelig zijn, is dat ze geen onderhoud nodig hebben.

Warmt een draagbare infuusverwarmer sneller op dan een standaard infuusverwarmer?

In veel gevallen warmen draagbare bloed- en vloeistofverwarmers sneller op dan standaardwarmers. De snelst verwarmende draagbare warmer is na slechts 30 seconden volledig opgewarmd, terwijl een standaardmodel er doorgaans meer dan een minuut over doet om op te warmen. Dit verschil klinkt misschien onbeduidend, maar als het gaat om de behandeling van spoedpatiënten, kan het inderdaad significant zijn.

Hoe lang duurt het om een draagbare warmer op te zetten?

Verschillende modellen hebben verschillende insteltijden. Momenteel is de snelste insteltijd voor een draagbare verwarmer van ziekenhuiskwaliteit 45 seconden. De meeste warmers, draagbaar of niet-draagbaar, hebben minstens een minuut nodig om op te zetten – een tijdsverschil dat wederom aanzienlijk kan zijn bij de behandeling van spoedeisende patiënten.

Vervangen sommige ziekenhuizen standaard warmers door draagbare?

Sommige ziekenhuizen gebruiken alleen wegwerpmodellen. Maar de meeste ziekenhuizen gebruiken ze in situaties waarin het gebruik van een standaardmodel geen zin heeft, zoals wanneer een spoedoperatie nodig is, een patiënt wordt vervoerd in een ambulance of helikopter, of een patiënt als onderdeel van een behandeling door het ziekenhuis wordt vervoerd. regime.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.